cand nu se fac nunti in anul 2025

Cand nu se fac nunti in 2025, Oferta Nunta

CAND NU SE FAC NUNTI IN ANUL 2025

Organizarea unei nunti pune presiune asupra viitorului cuplu, avand in vedere ca necesita o atentie deosebita la detalii si luarea unor decizii importante. Asa cum probabil stiti, primul pas in organizarea nuntii este stabilirea datei. De obicei, mirii aleg data nuntii in functie de data la care s-au cunoscut, anotimpul preferat, perioada concediilor sau alte evenimente importante din viata lor. Trebuie sa stiti ca pe parcursul anului 2025, exista perioade cand nu se fac nunti. Deci, inainte de a stabili data nuntii este bine sa consultati calendarul nuntilor. Astfel veti afla care sunt perioadele cand nu se fac nunti in 2025.

Sa vedem cand nu se fac nunti in 2025

Conform calendarului bisericesc ortodox, in anul 2025 nu se fac nunți în următoarele perioade:

  • In toate zilele de post si in posturile de peste an;
  • In toate zilele de miercuri si vineri din an;
  • De luni după Lasatul Secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (24 februarie-27 aprilie);
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (16-28 iunie);
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1 -14 august);
  • Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul (29 august);
  • In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie);
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie).
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);

                                  (Sursa: https://patriarhia.ro/randuieli-bisericesti-1191.html)

Ce putem face daca am stabilit data nuntii in post?

Au fost cazuri cand mirii nu au tinut cont de aceste date si au aflat in toiul pregatirilor ca in data aleasa de ei Biserica Ortodoxa Romana nu oficiaza casatorii religioase. Daca v-ati stabilit data evenimentului, intr-o perioada cand nu se fac nunti in 2025, fie schimbati data, fie incercati sa obtineti o dispensa de la Patriarhia Romana.

Cum schimbam data nuntii?

Daca sunteti in situatia in care v-ati stabilit o data cand nu se fac nunti in 2025, va trebui sa schimbati data nuntii. Daca nu ati apucat sa incheiati un contract cu furnizorii de servicii, nu este nici o problema. Stabiliti o noua data si mergeti mai departe cu pregatirile de nunta.

In mod normal, pregatirile de nunta incep cu un an inainte de eveniment. Sunt furnizori de servicii de nunta care va atrag atentia daca observa ca data aleasa este intr.-o perioada cand un se fac nunti.  Daca ati apucat sa incheiati contracte cu anumiti furnizori de servicii, trebuie sa luati legatura cat mai repede posibil cu acestia. Le explicati situatia si incercati sa le propuneti schimbarea contractului pentru noua data aleasa. Cu putin noroc, veti putea sa ii gasiti disponibili la data respectiva.

Dispensa

Daca insa, din diverse motive, un puteti reprograma evenimentul la o alta data, este necesara obtinerea unei dispense de la Patriarhia Romana. Dispensa, este un act cu ajutorul caruia veti putea sa va casatoriti in perioadele in care nu se fac nunti. Pentru a obtine aceasta derogare, trebuie sa luati legatura cu preotul de la biserica unde intentionati sa va casatoriti. Preotul va va indruma in acest demers. Este bine de stiut ca dispensa se elibereaza in baza unui motiv bine intemeiat.

Concluzii

Dragilor, pentru a evita situatiile neplacute pe parcursul organizarii nuntii, va sfatuim sa va informati inainte de a lua orice decizie. Este valabil atat pentru stabilirea datei nuntii, cat si pentru contractarea furnizorilor de servicii pentru nunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *