Alegerea restaurantului pentru nunta 

Alegerea locatiei, restaurantului sau ballroom-ului pentru nunta este un pas foarte important in organizarea nuntii. Aceasta etapa trebuie parcursa cu cel putin un an inainte de fericitul eveniment(veti vedea mai tarziu de ce este asa de important acest lucru). Inainte de a porni la drum, trebuie sa stiti ce fel de nunta va doriti, pentru a sti ce tip de restaurant sa cautati: va doriti o nunta clasica intr-un restaurant sau ballroom elegant si cu bun gust, va doriti o nunta in aer liber intr-un cadru de basm sau pe marginea lacului, o nunta traditionala intr-un cadru rustic, ori optati pentru o nunta somptuoasa intr-un restaurant sau hotel de lux. 

Criterii ce trebuie avute in vedere pentru alegerea locatiei

In functie de acest criteriu va puteti incepe cautarile. Fireste, un alt criteriu in alegerea tipului de restaurant este si perioada anului. Aveti in vedere anotimpul, in care va avea loc nunta. Este de la sine inteles ca o nunta in aer liber se va desfasura vara. In ziua de azi, ofertele in ceea ce priveste locatiile pentru nunta sunt foarte numeroase. In Bucuresti si nu numai, exista numeroase ballroom-uri, restaurante si hoteluri cu saloane de nunti pentru toate categoriile de clienti. Inainte de a incepe cautarile trebuie sa stiti un numar aproximativ de invitati pe care ii veti avea la eveniment.

Capacitatea localului

Un alt criteriu in alegerea restaurantului este capacitatea localului. Oricat de frumos ar fi un salon de nunta, daca nu are capacitatea corespunzatoare numarului de invitati, atunci nu constituie o optiune pentru dumneavoastra. Nu cred ca va doriti ca invitatii sa stea inghesuiti la masa sau ringul de dans sa fie neincapator. De asemenea, pentru un numar restrans de invitati nu este indicat sa alegeti un restaurant foarte mare, sala ar parea pustie.

Aspectul locatiei

Urmeaza apoi etapa urmatoare: aspectul locatiei. In mod sigur veti acorda atentie curateniei, felului cum este aranjat localul, dispunerea meselor, a scenei si a ringului de dans, culorilor predominante si decorul etc. Va sfatuim sa luati in calcul si recenziile primite de la cei care au trecut pragul restaurantului. Daca aceste criterii au fost indeplinite, puteti trece mai departe. Verificati disponibilitatea restaurantului pentru data stabilita de dumneavoastra. Va spuneam mai devreme, ca este important sa va rezervati restaurantul din timp. Nu vreti sa stiti ce frustrant ar fi sa gasiti locatia potrivita, dar aceasta sa fie deja rezervata. Pentru a nu avea experiente neplacute, rezervati-va restaurantul cu cel putin un an inainte de eveniment. Acum nu va ramane nimic de facut decat sa stabiliti o intalnire cu administratorul localului sau seful de sala, dupa caz, pentru a afla detalii suplimentare si, de ce nu, sa semnati contractul!

Ce trebuie sa stiti inainte de a semna contractul pentru locatia evenimentului?

E bine de stiut ca atunci cand mergeti sa semnati un contract cu un furnizor de servicii, fie ca e administratorul restaurantului, impresarul formatiei, fotograful, preotul etc, trebuie sa fiti informati. In felul acesta nu veti fi luati prin surprindere de anumite clauze contractuale. Fiti deschisi si sinceri si puneti intrebari in asa fel incat sa nu existe dubii.Iata ce ar trebui sa discutati inainte de a semna contractul pentru locatia de nunta.

  1. Verificati disponibilitatea locatiei.
  2. Verificati capacitatea acesteia. Asigurati-va ca mai pot fi suplimentate cateva locuri, daca va fi cazul.
  3. Tipurile de meniu oferite, pretul acestora si ce includ. Informati-va și în privința situațiilor în care numărul invitaților depășește numărul stabilit inițial sau în cazul nefericit în care numărul de invitați rămâne cu mult sub cel al meniurilor cerute. De asemenea, intrebati daca pot oferi meniuri preferentiale(spre exemplu pentru persoanele alergice la anumite alimente, sau pentru vegetarieni sau pentru copii).
  4. Interesati-va ce puteti aduce dumneavoastra din afara, de exemplu bautura sau tortul. Daca acest lucru este posibil, furnizorul va va putea consilia in ceea ce priveste cantitatile.
  5. Intrebati daca exista costuri suplimentare: chiria salii, comision ospatari etc.

  6. Decorul salii. Unele restaurante asigura si decorul salii. Acest lucru te-ar putea scăpa de o grijă și de timpul pierdut căutând alte servicii. Nu uita, însă, că bugetul tău nu este nelimitat, iar prețul decorului este important pentru tine!
  7. Amplasarea meselor, a scenei pentru muzica si ringul de dans.
  8. Informati-va daca locatia dispune de locuri de parcare, camere pentru cazarea invitatilor din provincie, aer conditionat si incalzire, si de asemenea asupra intervalului orar in care se va desfasura evenimentul etc. Toate acestea sunt detaliile care vor face diferenta si de care trebuie sa tineti cont daca va doriti o nunta reusita.
  9. Avansul perceput. Acesta trebuie sa fie scris in contract si insotit de o factura. De asemenea, asigurati-va ca tot ce ati discutat este stipulat in contract!

Acestea sunt in mare principalele aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand plecati in cautarea restaurantului pentru nunta. Sfatul nostru este sa vizionati mai multe locatii inainte de a lua decizia finala. Doar asa veti avea o imagine de ansamblu si veti putea alege varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Succes!