Formatie de nunta sau DJ?

Asta e intrebarea!

(To be or not to be? This is the question!)

 
Exact, dragilor, asta e intrebarea pe care si-o pun toti mirii atunci cand incep organizarea nuntii. 
Pentru cei care nu ma cunosc, sunt Valentin Andrei de la oferta-nunta.ro si azi mi-am propus sa analizam subiectul cu argumente pro si contra pentru fiecare optiune!Formatie de nunta sau dj?
Dupa cum se stie, alegerea muzicii pentru nunta, nu e o misiune simpla. Muzica trebuie sa acopere o plaja variata de gusturi muzicale, astfel incat fiecare invitat sa fie multumit.
 

Sa vorbim putin despre PUNCTELE FORTE ale FORMATIEI de nunta:

 
1. primul si cel mai important aspect, este acela ca formatia canta LIVE, oferind prestanta evenimentului;
2. formatia interactioneaza cu invitatii, creandu-se o atmosfera placuta, de voie buna. 
3. formatia nu are un program fix, de aceea poate schimba registrul muzical daca este nevoie(de ex. daca invitatii nu se arata interesati de anumite melodii si nu danseaza).
4. formatia are un repertoriu bogat si poate interpreta melodii la cerere
5. repertoriul bogat face ca programele sa nu fie repetitive pe parcursul evenimentului, lucru foarte apreciat de invitati.
6. formatia este mai pe gustul nuntasilor mai in varsta sau al celor care respecta traditiile.
7. formatia este o optiune demna de luat in calcul mai ales in cazul nuntilor mai mari(peste 100 de persoane), formatia reusind sa tina invitatii pe ringul de dans pana dimineata.
 

Sa vorbim putin si de PUNCTELE SLABE ale FORMATIEI de nunta:

 
1. o formatie de nunta are in componenta mai multi membri(instrumentisti si solisti), motiv pentru care au nevoie de un spatiu mai mare amenajat in restaurant pentru a-si desfasura activitatea.
2. performand live, formatia/band-ul nu poate canta non stop, de aceea trebuie sa faca si pauze. De aceea trebuie gasita o solutie sa “umpleti” aceste pauze! DJ-ul este o optiune!
Sunt formatii care includ in pachetele de servicii si DJ-ul! Acesta este un avantaj, va scuteste de timpul pierdut pentru cautarea DJ-ului.
3. desi repertoriul formatiei este bogat, acesta nu este nelimitat.
4. avand un numar mai mare de membri, costurile formatiei sunt mai mari, atat onorariul pentru prestatia la eveniment, cat si cheltuielile cu transportul si cazarea unde este cazul.
 

 Acum sa vedem care sunt PUNCTELE FORTE ale DJ-ului:

 
1. DJ-ul este foarte apreciat de invitatii tineri si nonconformisti, deoarece DJ-ul reuseste sa creeze atmosfera de club cu care acestia sunt familiarizati.
2. pupitrul DJ-ului nu ocupa foarte mult spatiu in salonul de nunta
3. DJ-ul poate mixa piesele fara a avea nevoie de pauze
4. repertoriul acestuia este practic nelimitat 
5. pretul pentru prestatia la un eveniment al DJ-ului este cu mult mai mic decat al unei formatii. La fel si cheltuielile cu transportul si cazarea, daca este cazul. De aceea, pentru o nunta restransa cu un buget limitat, DJ-ul este o optiune demna de luat in calcul.
  

Acum sa vorbim si despre PUNCTELE SLABE ale DJ-ului:

 
1. atmosfera creata de DJ nu se va putea ridica la inaltimea celei create de formatie
2. prestatia unui DJ imprima, mai degraba, un aer mai artificial, o atmosfera de club, nereusind sa ajunga la inima tuturor invitatilor
3. un DJ mai restras, mai putin comunicativ nu va putea interactiona cu invitatii asa cum fac solistii.
 
 

Indiferent de varianta aleasa, noi va recomandam sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

 
1. stabiliti o intalnire si discutati toate aspectele ce tin de eveniment.
2. aveti grija sa vi se ofere contract pentru serviciile prestate si in el sa se regaseasca toate detaliile discutate in momentul intalnirii precum si sumele stabilite.
3. asigurati-va ca atat formatia cat si DJ-ul dispun de aparatura si echipamentele necesare pentru buna desfasurare a evenimentului.
4. asigurati-va ca DJ-ul este acreditat. Nu orice detinator de computer si boxe devine automat DJ.
5.  nu va grabiti sa semnati un contract doar pe baza recomandarilor rudelor, prietenilor sau a managerului de restaurant. Gusturile muzicale difera foarte mult! Documentati-va inainte! 
6. lucrati doar cu profesionisti, nu faceti experimente la propria nunta!
Speram ca am punctat principalele aspecte in asa fel incat sa puteti lua decizia cea mai potrivita pentru dumneavoastra. In final, decizia va apartine!