CUM SA NU ITI IEI TEAPA LA PROPRIA NUNTA

 
Astazi, vreau sa va atrag atentia asupra unor aspecte pe care sa le aveti in vedere in asa fel incat la propria nunta sa nu aveti surprize neplacute! Mai pe romaneste cum sa nu iti iei teapa la nunta. 
Nu putine au fost situatiile in care formatia aleasa de miri nu s-a prezentat la eveniment sau au venit in formula incompleta invocand fel de fel de scuze.
De asemenea, au fost cazuri in care la sfarsitul nuntii, mirii s-au trezit ca trebuie sa achite la restaurant mai multi bani decat stabilisera initial.
Pe de alta parte, mirii au avut surprize neplacute din partea fotografilor si videografilor. Acesta este un subiect delicat, pe care il vom discuta pe indelete intr-un episod viitor. Pana atunci doresc sa va punctez anumite aspecte pe care sa le luati in calcul ca sa nu fiti dezamagiti la finalul nuntii. 
 

Ce este de facut pentru a evita situatiile neplacute?

 
1. In primul rand stabiliti o intalnire cu furnizorul de servicii, indiferent ca este vorba de managerul restaurantului, impresarul formatiei, fotograful etc.
2. Discutati la intalnire toate aspectele ce tin de eveniment si asigurati-va ca acestea sunt stipulate in contract.
La restaurant discutati clar despre meniu, cat costa si ce include, ce se intampla daca aveti mai multi sau mai putini invitati la nunta, care sunt costurile suplimentare pentru ceea ce se consuma in plus fata de ce este inclus in meniu, cheltuieli suplimentare.(Mai multe detalii gasiti in episodul 2 unde am vorbit despre tot ce trebuie stiut atunci cand ne rezervam restaurantul). Asigurati-va ca pot crea conditiile necesare ca formatia/band-ul sau DJ-ul sa isi desfasoare activitatea corespunzator.
 

DISCUTATI TOATE ASPECTELE CARE VA INTERESEAZA

 
3.La intalnirea cu impresarul/reprezentantul formatiei/band-uluiDJ-ul discutati despre componenta formatiei, pretul pachetului de servicii ales si configuratia acestuia, cheltuielile de transport si cazare, stabiliti playlistul, intrebati fara retineri daca detin echipamentele de sonorizare si sceno tehnice necesare.
Atunci cand vine vorba de fotografi/videografi, discutati clar care este pretul si ce ofera in acest pret, cheltuielile cu transportul si cazarea, durata maxima de predate a materialelor filmate.
 

Mare atentie in luarea unor decizii

4. Nu luati decizia de a colabora cu cineva, doar pentru ca v-a fost recomandat de o ruda, coleg, prieten. Gusturile sunt diferite si subiective. Documentati-va inainte! Cititi recenziile, vizionati clipuri si filmari de la alte evenimente ale formatiei, daca aveti posibilitatea mergeti sa-i vedeti live, cereti un portofoliu fotografului/videografului si asigurati-va ca lucrarile ii apartin, degustati meniurile inainte de a alege varianta finala.
5. Nu va pripiti in luarea deciziilor si lucrati cu profesionistii.
6. Rezervati-va restaurantul, formatia, foto-video din timp. Profesionistii si furnizorii seriosi sunt la mare cautare, astfel nu veti fi nevoiti sa va multumiti cu ce a ramas