cand nu se fac nunti in 2021

cand nu se fac nunti in 2021

VOI STITI CAND NU SE FAC NUNTI IN 2021?

In cele mai multe cazuri viitorii mirii isi aleg data nuntii in functie de ziua cand s-au cunoscut sau cand a fost facuta cererea in casatorie.  Se lasa purtati de val si nu tin cont de calendarul nuntilor. Astfel abia atunci cand merg sa isi rezerve data la biserica, afla ca in ziua respectiva nu se fac nunti. De aceea este bine ca inainte de a va stabili data nuntii si a incepe pregatirile, sa va interesati cand nu se fac nunti in 2021. Inchipuiti-va cat e de greu sa mai schimbati data, dupa ce ati rezervat si achitat deja avansurile pentru restaurant, formatia de nunta, fotograf etc. Riscati sa nu gasiti locatia libera la noua data, sau ceilalti prestatori de servicii sa nu fie disponibili.

Pentru a nu intampina neplaceri, trebuie sa tineti cont de faptul ca sunt anumite perioade din an si date cand nu se oficiaza nunti.

Care sunt perioadele si datele din 2021 cand nu se fac nunti?

Pentru a va usura munca, am intocmit un mic calendar al nuntilor, unde am inclus perioadele de post si zilele cand nu se fac nunti. In anul 2021 nu se oficiaza nunti de catre Biserica Ortodoxa Romana in urmatoarele perioade:

  • in toate zilele de post si in posturile de peste an: in toate miercurile si vinerile;
  • de luni dupa Lasatul Secului de carne pentru Postul Sf. Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (8 martie-9 mai);
  • in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (marti, 22 iunie-luni, 28 iunie, potrivit hotararii Sf. Sinod);
  • in Postul Adormirii Maicii Domnului (duminica,1 august-sambata 14 august);
  • la Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (duminica 29 august);
  • in Postul Nasterii Domnulu i(luni,15 noiembrie-vineri, 24 decembrie);
  • in ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1-2 februarie; 9-10 iunie; 19-21 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
  • in perioada de Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie-6 ianuarie).

                                                                 (Sursa: Calendar Crestin-Ortodox 2020)

Concluzii finale

Daca totusi aveti dubii in privinta unor date, sfatul nostru este sa discutati cu preotul de la biserica unde intentionati sa va casatoriti. Astfel va veti asigura ca in data aleasa de voi se fac nunti. Tot preotul este in masura sa va spuna care sunt exceptiile in care v-ar putea cununa intr-o zi de post. Daca va aflati intr-o situatie exceptionala, cereti detalii despre demersurile necesare in vederea aprobarii casatoriei intr-o zi de post.

In speranta ca v-am putut fi de folos, nu ne ramane altceva de facut decat sa va uram “Spor la pregatiri de nunta” si evident” Casa de piatra”.