CUM SA REDUCEM CHELTUIELILE INUTILE PENTRU NUNTA?

Dupa cum spuneam si in episoadele anterioare, inainte de a porni in organizarea propriu-zisa a nuntii trebuie sa va stabiliti un buget si sa incercati pe cat posibil sa va incadrati in el. Eu, insa vreau sa va arat cum puteti reduce cheltuielile cu organizarea nuntii. 

Este oare posibil? 

Da, este posibil, daca reduceti anumite costuri sau daca eliminati cheltuielile inutile. Hai sa vedem pe scurt despre ce este vorba!

1. Faceti cununia civila si nunta in aceeasi zi! 

De ce?! Am si argumente!Daca veti alege sa faceti doar cununia civila, in mod sigur veti dori ca dupa ceremonie sa mergeti sa sarbatoriti evenimentul la un restaurant. Chiar daca la cununia civila participa de regula un numar restrans de persoane, cheltuielile de la restaurant nu sunt de neglijat: meniul, muzica, tortul.

2. Alegeti sa faceti cununia civila la sediul Primariei. 

Daca va doriti o cununie in aer liber, acest lucru presupune achitarea unei taxe suplimentare, care variaza de la o localitate la alta(500-1000 lei poate chiar mai mult).

3. Optati sa faceti nunta duminica sau in peroada ianuarie-mai ori luna noiembrie. 

Toti furnizorii de servicii de nunta ofera discount pentru nuntile facute duminica sau in extrasezon. In acest fel, veti economisi mult mai mult.

4. Alegeti un meniu gustos la un pret decent. 

Degeaba alegeti un meniu foarte sofisticat si costisitor daca invitatii nu sunt obisnuiti cu astfel de preparate. Cel mai probabil farfuriile vor ramane neatinse ceea ce se traduce printr-o risipa de mancare si bani. Aveti grija sa nu cadeti in extrema cealalta: ieftin si prost! Cel mai important, NU faceti rabat de la calitate. 

5. Muzica pentru nunta

 In cazul muzicii, sfatul meu este sa alegeti un pachet format din formatie si DJ cu maxim 2-3 solisti care sa acopere genurile de muzica preferate. Nu e cazul sa transformati nunta intr-un concert. Se pierde esenta evenimentului. 

6. Valsul mirilor…aici e o alta poveste! 

Miresele se imagineaza plutind in pasi de dans alaturi de barbatul visurilor sale si adesea casuna pe bietii miri sa invete fel de fel de coregrafii. Daca sunteti foarte talentati la dans, merita investitia si cu siguranta va fi un moment de neuitat. Insa, daca nu le prea aveti cu dansul, oricat de mult v-ati stradui se va vedea. De multe ori, din cauza emotiilor mirii au uitat coregrafia sau pur si simplu dansul nu a fost pe masura asteptarilor. De aceea, sfatul meu este sa va alegeti o melodie care inseamna ceva pentru cuplul vostru si sa o dansati lasandu-va purtati de emotie, cu siguranta va fi cel mai frumos dans si unde mai puneti ca veti economisi si 100-200€.

7. Clasicele invitatii de nunta pot fi inlocuite cu invitatiile digitale, transmise online. 

De exemplu: sa presupunem ca aveti 100 de familii la nunta si o invitatie mai deosebita ar costa in jur de 4 lei. Ar insemna sa platiti 400 lei pentru ele. Daca insa alegeti invitatiile digitale, costul ar fi in jur de 100lei, ceea ce se traduce printr-o reducere a costurilor de 300lei. Sigur, aceasta varianta este buna daca nuntasii dumneavoastra sunt in mare majoritate tineri, nonconformisti si prezenti pe social media. In caz contrar, nu este o optiune de luat in seama!

8. Candy barul

Asa cum amintea si Chef Foa in Episodul 3, in care vorbeam de MENIUL DE NUNTA, candy barul este doar un accesoriu. Reusita nuntii nu consta in candy bar. Asadar, daca bugetul nu este prea permisiv, puteti sa eliminati candy bar-ul si sa optati pentru binecunoscutul platou de prajituri pe masa invitatilor.

9. Vestimentatia domnisoarelor de onoare. 

Daca aveti o “armata” de domnisoare de onoare va fi foarte dificil si costisitor sa le gasiti rochia potrivita. Sa nu uitam ca au conformatii, personalitati si preferinte diferite. Iesiti din tipare si lasati-le sa isi aleaga propria vestimentatie! In felul asta economisti bani si timp pierdut.

10. Cheltuieli marunte

Am lasat la sfarsit o categorie de cheltuieli mai marunte, dar de care va puteti lipsi, daca vreti sa economisiti bani: cocardele, paharele pentru miri si nasi, oglinda miresei, prosopul mirelui etc. In ziua de azi vestitele flori in piept s-au cam perimat, dar daca totusi vreti sa pastrati traditia alegeti cocarde doar pentru parinti, nasi, domnisoarele si cavalerii de onoare. Sunt sigur ca la restaurant nu se va supara nimeni 😉 daca veti ciocni cu paharele puse la dispozitie de restaurant, chiar daca nu sunt personalizate. Si asa lista poate continua. De asemenea, dragi mirese, veti arata senzational, chiar daca nu va veti “gati” folosind o oglinda inzorzonata.

 Voi, dragilor, alegeti ceea ce credeti de cuviinta, insa nu uitati:”Paza buna trece primejdia rea!”